Size Zakar | Senjata Orang Melayu

Apa yang Mempengaruhi Saiz Zakar ?

Untuk seorang lelaki, saiz zakar memainkan peranan yang penting dalam mengharungi kehidupan seharian. Tambahan lagi apabila ingin mendirikan rumahtangga. Oleh kerana setiap manusia adalah unik dari aspek fizikal, saiz zakar juga adalah unik dan pelbagai.Ada yang menyatakan saiz zakar dipengaruhi oleh bangsa dan genetik. Ada pula yang percaya dengan senaman atau aktiviti fizikal akan mempengaruhi saiz zakar.

Untuk lelaki berbangsa Melayu, kajian yang dilakukan mendapati saiz zakar lelaki melayu dipengaruhi oleh empat faktor di bawah,

* Pengambilan zink ketika hamil mempengaruhi saiz zakar lelaki melayu
Kekurangan pengambilan zink ketika hamil mempengaruhi perkembangagan organ pembiakan. Namun masih kurang kesedaran pengambilan zink di kalangan ibu-ibu yang hamil. Selain itu pengambilan zink perlu di bawah nasihat doktor selama ibu mengandung.

* Pengambilan Makanan ruji mempengaruhi saiz zakar lelaki melayu
Nasi adalah makanan ruji bagi masyarakat Melayu. Namun semasa pembesaran, protein lebih banyak diperlukan berbanding. karbohidrat. Yang terjadi sekarang anak-anak sekarang gemuk-gemuk tapi tidak bertulang besar. Akibatnya, zakar tidak berkembang secara optimum, selain nasi mengandungi unsure salah satu enzim yang menghalang penyerapan Zink dalam tubuh.
* Pemakaian Seluar dalam mempengaruhi saiz zakar lelaki melayu
Kebiasaan memakai seluar dalam yang ketat sepanjang hari bukanlah suatu yang baik. Hindarilah memakai seluar dalam yang ketat dengan menggantikannya dengan seluar pendek dan longgar atau boxer. Peredaran darah dan pertumbuhan zakar akan lebih baik.
* Faktor Bersunat mempengaruhi saiz zakar lelaki melayu
Jangan bersunat ketika usia masih dalam pertumbuhan, biarkan kulit zakar dan zakar berkembang lebih dulu. Umur yang sesuai antara 13-14 tahun. Berkhatan pada usia ini, membuatkan kulit zakar tertarik. Boleh mencontohi kebiasaan unik bangsa Afrika yang sejak remaja hingga dewasa selalu mengurut zakar mereka. Tak hairan bangsa Afrika dikenali sebagai bangsa berakar besar.Walaupun kajian ini dijalankan secara saintifik, kajian ini tidak boleh dipercayai akan memberi kesan 100% kepada faktor saiz zakar lelaki melayu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: